Arabası böyle olanları bekleyen tehlike! Yapılan araştırma şaşırttı: Ciğerlere kadar doluyor

Arabanızın içinde kanserojen maddeler var mı? Yapılan araştırmalar bugüne dek üretilen 101 elektrikli, gazlı ve hibrit otomobil modelinin içinde alev geciktirici madde kullanıldığını ortaya koyuyor. Bu alev geciktirici maddeler kansere..

Arabası böyle olanları bekleyen tehlike! Yapılan araştırma şaşırttı: Ciğerlere kadar doluyor
Yayınlanma: Güncelleme: 4 views

Arabası böyle olanları bekleyen tehlike! Yapılan araştırma şaşırttı: Ciğerlere kadar doluyor

Arabanızın içinde kanserojen maddeler var mı? Yapılan araştırmalar bugüne dek üretilen 101 elektrikli, gazlı ve hibrit otomobil modelinin içinde alev geciktirici madde kullanıldığını ortaya koyuyor. Bu alev geciktirici maddeler kansere yakalanma riskini artırıyor

g1uZAykb2kebn7aoUYpaRA
Arabanızın içinde kanserojen maddeler var mı? Araba parçalarınızda kullanılan kimyasallar nedeniyle kansere yakalanma riskiniz daha yüksek olabilir. Yapılan bir çalışma bu gerçeği ortaya koydu ve kanserojenlerin bu yeni tehdidine karşı dikkatli olmanın zamanı geldi.
qgOb22tVVUmBth2trdE 6g
Kısa bir zaman önce Çevre Bilimi ve Teknolojisi dergisinde yayınlayan araştırmaya göre ABD’nin 30’a yakın eyaletinde 2015 yılından bugüne dek üretilen 101 elektrikli, gazlı ve hibrit otomobil modelinin içinde alev geciktirici madde kullanıldı.
ZCg FTcbdECJ l4ApilAdQ
Peki, alev geciktirici madde nedir? Alev geciktiriciler; klor, sinerji, azot, antimon, bromür, bor ve alüminyumdur. Araç içi havanın incelendiği araştırmada herhangi bir yangın anında, alevlerin yayılmasını engellemesi hedeflenen otomobil koltuklarında alev geciktiricilerin olduğu görüldü.
j1KoGLZEz0GBabP XTRMYw
Ayrıca özellikle sıcak havalarda kimyasalların daha fazla gaz çıkışıyla bağlantılı olduğu da tespit edildi. Bu yaz aylarında alev geciktirici maddelere daha yoğun bir şekilde maruz kalındığı anlamına geliyor.
Uzmanlar, özellikle sıcak havalarda alev geciktiricilerden sızan kimyasalların otomobil kullanan vatandaşlar için ekstra bir risk oluşturduğunu belirtti. Yapılan açıklamaya göre bu kimyasallar kansere, üreme sorunlarına ya da nörolojik problemlere yol açabilir.
1wpSao
ABD’li bilim insanları sağlık risklerini minimize etmek için otomobillerdeki alev geciktirici kullanımını kısıtlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.
Duke Üniversitesi’nden bir bilim insanı olan Rebecca Hoehn, “Ortalama bir sürücünün her gün arabada yaklaşık bir saat geçirdiği göz önüne alındığında, bu önemli bir halk sağlığı sorunudur” dedi.
Jy0ZgANKcUSTI2IURecyZg
Bu maddelere maruz kalmak istemeyenler mümkün olduğunca pencereleri açık tutarak seyahat etmeli dahası araçlarını gölgelik alanlara park etmeli. Ancak temelde bu maddeden tamamen uzak kalmak ne yazık ki şimdilik mümkün değil.

Türkçü Haber

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.