Yaşlanmayı yavaşlatan doğal kolajen: Kırışıklıkları azaltır, cilt tonunu iyileştirir

Sadece lezzetli tadı nedeniyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da severek tüketilen kuru incir, güçlü vitamin ve enerji kaynaklarından biri. İçindeki vitamin, mineral, lif ve antioksidanlar özellikle cilt sağlığı için inciri..

Yaşlanmayı yavaşlatan doğal kolajen: Kırışıklıkları azaltır, cilt tonunu iyileştirir
Yayınlanma: Güncelleme: 6 views

Yaşlanmayı yavaşlatan doğal kolajen: Kırışıklıkları azaltır, cilt tonunu iyileştirir

Sadece lezzetli tadı nedeniyle değil, sağlığa olan faydalarıyla da severek tüketilen kuru incir, güçlü vitamin ve enerji kaynaklarından biri. İçindeki vitamin, mineral, lif ve antioksidanlar özellikle cilt sağlığı için inciri en süper gıdalardan biri haline getiriyor. Peki, kuru incir tüketmek cilt sağlığı için ne kadar önemli?

GOfyDNtavU2tscifWZG Mw
İncir besin değeri açısından oldukça zengin bir meyve. İster yaş, ister kuru incir olsun A, C ve K vitamini gibi vitaminleri ve potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum gibi mineralleri içinde barındırır. Kuru incirin su içeriği, yaş incire göre daha düşüktür. Bu özelliğiyle kuru incir vücuda daha çok enerji verir.
ez 9klf9MEGXzbofc U2mA
Sindirimi kolaylaştırmak için inciri bir gece suda bekleterek tüketmek gerekir. Bu kuru inciri daha yumuşak hale getirir ve besin emilimini kolaylaştırır. Fitik asit, genellikle mineral emilimini engelleyen bir anti-besindir ve suda bekletme bu asidin parçalanmasına da yardımcı olur. Bu nedenle suda bekletilen incir, cildini nemlendirmek isteyenler için daha ideal olabilir.
h8cgUtRaGkC7bqk1o00VOw
Kuru incir, polifenoller, flavonoidler ve C vitamini içerir, bunlar cildi serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresten korur, yaşlanmayı yavaşlatır, kırışıklıkları azaltır ve cilt tonunu iyileştirir.
bdv1SsYqr0me7ojtju49pQ
Sağlıklı sindirim, cilt sağlığını da doğrudan etkiler. Kuru incir diyette zengin bir lif içeriğine sahiptir, vücutta düzgün sindirim süreçlerini ve detoksifikasyonu destekler. Bu nedenle toksin içermeyen cilt parlak, daha temiz görünür ve sivilceleri minimum seviyelere indirir.
0gNGOr2ffkyJYVjShoiCgQ
İncirler, iltihaplı cildi yatıştıran, şişliği ve kızarıklığı azaltan ve akne, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını önleyen omega-3 ve omega-6 yağ asitleri gibi iltihap önleyici bileşikler içerir.
whDz6cSDIkyYJMLOjkN3 w
Suda bekletildikten sonra tüketilen kuru incir, vücudu ve cildi içten nemlendiren su içeriğiyle doludur. Kuru inciri böyle tüketmek cildin daha parlak ve nemli olmasına yardımcı olur. Nemlendirilmiş cilt daha elastik, kırışmaya daha az eğilimli ve sağlıklı, parlak bir ışıltıyla aydınlanır.
sljcEtBdtk65n902CT0y8g
Kuru incir içeriğinde cilt onarımı ve kolajen üretimini teşvik eden C vitamini ve A vitamini bulunur ve bu sayede kişiye genç ve gençleşmiş bir cilt kazandırır. Ayrıca koyu lekeleri ve diğer pigmentasyonları azaltır ve böylece cilde düzgün bir renk verir.
zPz1hTRF0kyXA3MGJw49fQ
Besinlerle yoğunlaştırılmış kuru incir cilt bakımı için bir süper gıda olarak kabul edilebilir. Kuru incirinn parlak cildinize sağlayabileceği belirli avantajlar şunlardır:İçindeki yüksek lif içeriği ayrıca sindirimi iyileştirir ve vücudun detoksifikasyon sürecini kolaylaştırır. Bu, yüzde akne, sivilce veya ciltte donukluk şeklinde görünen toksinleri temizleyerek daha berrak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.Kuru incirde bulunan yüksek demir ve potasyum, kan dolaşımını bile artırabilir ve bu da cildin daha sağlıklı ve sıkı görünmesini sağlar. Cilde kan dolaşımı, cilde daha taze, daha genç bir görünüm ve daha iyi bir doku kazandırabilecek besinlerin iletimini iyileştirmeye de yardımcı olabilir.
Kuru incirler, güçlü antioksidan kaynağıdır; cildinize zarar veren serbest radikalleri engeller ve böylece kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi erken yaşlanma belirtilerini geciktirerek parlak ve sıkı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.Kuru incirde bulunan az miktarda ancak sağlıklı çinko, cildinizi sıkı, dolgun ve genç tutmaktan sorumlu bir protein olan kolajen üretimi için çok önemlidir.

Türkçü Haber

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.