Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Ekim 2024 dolar – euro fiyatları)

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum… Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor. Dolar/TL, bugün 34,25 civarında işlem gördü…

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Ekim 2024 dolar – euro fiyatları)
Yayınlanma: Güncelleme: 0 views

Dolar kuru bugün ne kadar? (24 Ekim 2024 dolar - euro fiyatları)

Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum…

Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor. Dolar/TL, bugün 34,25 civarında işlem gördü. Euro/TL ise 37,07’den el değiştirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini sabit tuttuğu Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özeti açıklandı. Merkez Bankası, öncü göstergelerin kira enflasyonunda gerilemeye işaret ettiğini açıkladı. Ekim enflasyonunda gıda fiyatlarının etkisinin öne çıkacağı belirtilirken, yukarı yönlü risklere dikkat çekildi. TCMB rezervleri 159,4 milyar dolarla rekor seviyeye yükseldi. Aynı haftada brüt döviz rezervleri 148 milyon dolar artış gösterdi. IMF’nin Türkiye Masası Başkanı Jim Walsh, asgari ücretin geçen seneki gibi yükseltilmemesi gerektiğini, bu durumun enflasyon için risk oluşturduğunu söyledi. Küresel piyasalarda ABD faiz indirimi hızı ve seçimlerine yönelik beklentiler fiyatlandı. Yaklaşan başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizlik nedeniyle tedirginlik sürdü. Dolar endeksi, üç ayın zirvesine yakın seyretti. ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 19 Ekim ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 15 bin azalışla 227 bine geriledi. Piyasa beklentisi, başvuruların 243 bin olması yönündeydi. Güçlü ekonomik verilerin ardından yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yılın geri kalanında ne kadar faiz indirimi yapacağını tartışmaya başladı. Piyasalar, bu yıl yalnızca 40 baz puan faiz indirimi öngörüsünde bulunmaya başladı.

Türkçü Haber

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.